419. Snyggsallad med fetoströra

3 port.
- ca 70 g salladsblad av något slag
- ca 300 g broccoli
- 4 goda tomater
- 1 stor mogen persika
- ca 120 g pasta, skruvar t ex
- 150 g fetaost
- 1-2 dl turkisk yoghurt
- färsk persilja
- rostade pumpakärnor
- 4 torkade aprikoser
- olivolja
- vinäger, av nåt slag
- salt
- svartpeppar
Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull. Släng i pastan och koka den al dente. Har du en hög kastrull och vattnet inte går ända upp till kanten kan du passa på att ångkoka broccolin samtidigt genom att sätta en sil över och lägga broccolibuketterna där. Har du inte de rätta verktygen slänger du bara ner broccolibuketterna mot slutet av koktiden och kokar dem med pastan. Smidigt och lätt. Spola av allt i kallt vatten. Salta broccolin.
Skölj salladen och klyfta tomaterna. Hacka persilja och torkade aprikoser. Tärna persikan. Strimla salladslöken.
Grunda tallrikar med sallad, på med lite pasta och broccoli, tomater och persika. Sprinkla över olivolja och lite vinäger. Salta och peppra. Toppa med pumpakärnor och aprikoser. Servera med fetostkräm som du gjort genom att mosa fetaost med yoghurt och pepprat lite.
Bröd till om man så vill. Och flädersaft för de flitiga. Och så har man en middag på en kvart. Eller lunch.
Receptmakare: Fru Palsternack