344. Chickpeachip cookies

10-12 små kakor
2 dl kikärtor (sköljda och väl avrunna)
1 dl jordnötssmör
1/3 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2-3 msk honung (för vegansk alternativ använd agave)
en nypa salt om nötsmöret du använder är osaltat
50g choklad, antingen hackad eller “chips” (svensk översättning: “duttar”)
Ha i allt (utom chokladen) i en mixer och ja – mixa. Lite beroende på vilket nötsmör du använder blir det någonting mellan smet och deg, och det spelar ingen större roll utan var mer noga med att smaka av med honung/agave och salt. Rör i nötterna och klicka sedan ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Får du en mer deg-konsistens kan du med fuktade händer rulla den till bollar som du sedan plattar ut på plåten. Kakorna varken växer eller flyter ut under gräddning. In i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
(125 kcal / kaka)
Your words:
Trackback