152. Saffranslax

Detta använde jag:
1 laxfilé
1 liten morot
1 dl matlagningsgrädde
1/3 paket saffran
1 liten klyfta vitlök
2 baby plommontomater
1/2 ekologisk citron + skalet
Steg 1. Sätt ugnen på 225 grader.
Steg 2. Skala och skiva morot i tunna skivor, lägg i en ungsäker form. Placera laxfilé ovanpå.
Steg 3. Tvätta citronen och riv sedan skal över laxen. Salta och peppra.
Steg 4. Hacka vitlök och plommontomater, lägg i en kastrull och tillsätt matlagningsgrädden. Häll i önskad mängd saffran, salt och peppar. Pressa citron i såsen och låt puttra några minuter.
Steg 5. Häll saffransgrädden över laxen och ställ in i mitten av ugnen, sänk värmen till 210 grader och låt stå i 13 minuter.
KLART!
Ät med couscous kokat med sambal oelek i vattnet och sallad!
1 laxfilé
1 liten morot
1 dl matlagningsgrädde
1/3 paket saffran
1 liten klyfta vitlök
2 baby plommontomater
1/2 ekologisk citron + skalet
Steg 1. Sätt ugnen på 225 grader.
Steg 2. Skala och skiva morot i tunna skivor, lägg i en ungsäker form. Placera laxfilé ovanpå.
Steg 3. Tvätta citronen och riv sedan skal över laxen. Salta och peppra.
Steg 4. Hacka vitlök och plommontomater, lägg i en kastrull och tillsätt matlagningsgrädden. Häll i önskad mängd saffran, salt och peppar. Pressa citron i såsen och låt puttra några minuter.
Steg 5. Häll saffransgrädden över laxen och ställ in i mitten av ugnen, sänk värmen till 210 grader och låt stå i 13 minuter.
KLART!
Ät med couscous kokat med sambal oelek i vattnet och sallad!
Your words:
Trackback