166. Tandoorigryta med bönor

För 2 personer behövs:
200 g blomkål
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röda paprika
1 burk kokta vita böna (à 400 g, cirka 200g bönor behövs)
1/2 msk olja
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl matyoghurt (10%)
1 msk torr tandoorikrydda
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röda paprika
1 burk kokta vita böna (à 400 g, cirka 200g bönor behövs)
1/2 msk olja
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl matyoghurt (10%)
1 msk torr tandoorikrydda
1 tsk sambal oelek
1. Skala lök & vitlök, skär löken i klyftor & hacka vitlöken. Dela, kärna ur & skär paprikorna i bitar. Skölj bönorna & låt dem rinna av.
2. Stek grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
4. Vispa ihop vatten, smulad buljongtärning, yoghurt & tandoorikrydda i en gryta, låt koka upp.
5. Lägg i grönsakerna & bönorna & värm grytan i cirka 2 minuter.
6. Servera grytan med pitabröd, sallad och raita.
1. Skala lök & vitlök, skär löken i klyftor & hacka vitlöken. Dela, kärna ur & skär paprikorna i bitar. Skölj bönorna & låt dem rinna av.
2. Stek grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
4. Vispa ihop vatten, smulad buljongtärning, yoghurt & tandoorikrydda i en gryta, låt koka upp.
5. Lägg i grönsakerna & bönorna & värm grytan i cirka 2 minuter.
6. Servera grytan med pitabröd, sallad och raita.
Your words:
Trackback