159. Bönsallad & grön ärtsoppa


Du behöver: halloumiost, persilja, 1 tsk dijonsenap, 2 tsk flytande honung, 2 msk balsamvinäger, 1 msk vatten, 3 msk olivolja, 1 burk stora vita bönor, haricots verts, rädisor, paprika, morötter, rödlök, 1 förpackning babyspenat, 1 avokado, ½ citron, 1 vitlöksklyfta, 1 msk olja, salt och peppar.
Gör såhär: Rör ihop en dressing med dijonsenap, honung, balsamvinäger, vatten och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg i vita bönor och haricots verts och låt marinera ett tag. Under tiden, skiva och hacka alla grönsaker och blanda ihop till en sallad. Gör en guacamole genom att mixa avokado, citronsaft, vitlök, olja, salt och peppar. Stek halloumiosten i smör i cirka en minut på varje sida. Garnera den med finhackad persilja. Blanda de marinerade bönorna med resten av salladen och servera allting tillsammans.



Du behöver: en gul lök, 500 g frysa gröna ärtor, 2 hönsbuljongtärningar, 8 dl kokande vatten, en förpackning ruccola, 1,5 dl crème fraîche, parmesan, salt och peppar.
Gör såhär: Fräs löken i olja i en gryta så den blir mjuk, den ska inte få någon färg. Blanda i ärtor och buljongtärningar och fräs i en minut. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och koka allt i en minut. Flytta kastrullen från plattan och låt stå med lock på i fem minuter. Hacka ruccolan och blanda ner. Mixa soppan och rör i crème fraîche. Späd med resten av vattnet tills den får en bra konsistens. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar. Servera med riven parmesan och lite ruccola på toppen.
Your words:
Trackback