117. Key lime pie

Ingredienser:
300 g krossade digestivekex
300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice (3-4 lime)
1. Botten:
1. Botten:
Lägg digestivekexen i en ren plastpåse och krossa dem med en kavel. · Smält smöret. · Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Smulorna ska kunna karams till bollar i handen. · Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. · Grädda i 8-10 minuter i 200°. · Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
2. Fyllning:
2. Fyllning:
Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. · Riv skal från 1 lime. · Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. · Tillsätt limejuice och limeskal. · Rör snabbt ihop smeten så att det blir jämn, häll sedan över botten. · Låt stå i kylen i cirka 4 timmar.
Your words:
Trackback