131. Paprikasallad

källa
Marinerad paprikasallad med pecorin
 
Förrätt till 2 pers.
1 röd och 1 gul paprika, delad i 4 delar
4 msk olivolja
1 msk balsamico vinäger
1 msk vatten
½ tsk muscovadosocker
2 kvistar timjan, bladen plockade
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
10 g bladpersilja, endast bladen (ca två nävar)
15 g basilikablad (ca tre nävar)
30 g manchésallad (1/2 ask)
50 g pecorino, tunt skivad (kan ersättas med manchego)
1 msk kapris, avrunnen
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Värm ugnen till 190°. Vänd paprikabitarna i en msk olivolja och salt. Sprid ut dem på en bakplåt och grilla i ugnen i 35 minuter eller tills de har mjuknat och fått lite färg. Lägg i en skål som du täcker med plastfolie. När bitarna har svalnat dra loss skinnet och skär dem i tunna strimlor.
Skaka ihop ingredienserna till marinaden: 2 msk olivolja, balsamico vinäger, vatten, socker, timjan, vitlök, lite salt och peppar. Häll marinaden över paprikastrimlorna och låt stå i minst en timme eller gärna över natten.
Sätt ihop salladen genom att blanda ihop örter, manchésallad, de avrunna paprikastrimlorna, pecorino och kapris. Ringla över en msk olivolja och en msk (eller mer om du önskar) av marinaden. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med ett rustikt bröd.

Your words:

Something's on your mind?

Namn:


URL/Blogg/tumblr/whatever:

Text:

Trackback