49. Pasta med tomat
(för två pers)
Detta behöver du
× 300 g pasta (linguini är ett tips)
× 500 g cocktailtomater på kvist
× 1 hel vitlök
× 1 kruka basilika
× 1 dl brödsmulor (vitt bröd)
× 100 g ruccola
× Olivolja
× 2 msk rödvinsvinäger
× 1 msk kycklingfond
× Salt och peppar
× Parmesan
× 300 g pasta (linguini är ett tips)
× 500 g cocktailtomater på kvist
× 1 hel vitlök
× 1 kruka basilika
× 1 dl brödsmulor (vitt bröd)
× 100 g ruccola
× Olivolja
× 2 msk rödvinsvinäger
× 1 msk kycklingfond
× Salt och peppar
× Parmesan
Laga pasta
1. Lägg tomaterna i en bra ugnsform. Dela vitlöken på mitten och lägg i klyftorna med skal och allt. Häll på olivolja och vinäger. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 100 g i cirka 3-4 timmar. Tomaterna ska torka långsamt. Då blir de söta och goda.
2. Lägg brödsmulorna i en stekpanna tillsammans med lite olivolja och salt. Stek dem så att det blir knaprigt. Lägg på ett papper och låt torka.
2. Koka pastan.
3. Ta ut formen ur ugnen. Och lyft ur de flesta tomaterna. Spara typ 10 tomater i formen. Ta en gaffel. Mosa tomaterna och tillsätt kycklingfonden samt salta och peppra.
4. Häll i pastan i formen och rör runt så att pastan får god smak. Tillsätt basilikablad och ruccola.
5. Lägg upp på tallrik. Lägg på några av tomaterna som du inte mosade. Toppa med brödsmulor och parmesan.
1. Lägg tomaterna i en bra ugnsform. Dela vitlöken på mitten och lägg i klyftorna med skal och allt. Häll på olivolja och vinäger. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 100 g i cirka 3-4 timmar. Tomaterna ska torka långsamt. Då blir de söta och goda.
2. Lägg brödsmulorna i en stekpanna tillsammans med lite olivolja och salt. Stek dem så att det blir knaprigt. Lägg på ett papper och låt torka.
2. Koka pastan.
3. Ta ut formen ur ugnen. Och lyft ur de flesta tomaterna. Spara typ 10 tomater i formen. Ta en gaffel. Mosa tomaterna och tillsätt kycklingfonden samt salta och peppra.
4. Häll i pastan i formen och rör runt så att pastan får god smak. Tillsätt basilikablad och ruccola.
5. Lägg upp på tallrik. Lägg på några av tomaterna som du inte mosade. Toppa med brödsmulor och parmesan.
Trackback