473. Pea & chili tuna salad


472. Chia seed parfait

1 cup granola
1 cup chia seed pudding, prepared
1/2 cup blackberries, fresh
1/2 cup strawberries, fresh
Directions
In a bowl or cup, layer (in this order) half the granola, half the chia seed pudding, half the blackberries and half the strawberries.
Repeat layers with the remaining ingredients.
Enjoy immediately.
Ingredients
2 1/2 cups unsweetened almond milk
3 tablespoons pure maple syrup
1/2 cup chia seeds
1/4 cup walnuts, roasted
Directions
Add almond milk, maple syrup, and chia seeds to a jar and stir well (or shake).
Seal the jar and refrigerate overnight.
In the morning, stir the pudding and if the consistency is not thick yet, place it back in the refrigerator for another hour or so.
Preheat the oven to 375°F and spread the walnuts on a baking sheet.
Roast the walnuts for 5 to 8 minutes, or until slightly browned and toasted.
Pour pudding into bowls or glasses and serve with roasted walnuts and maple syrup on top.
471. Radish & roasted asparagus sorghum salad

- ½ bunch radishes, thinly sliced
- 1 red spring onion (or 2 to 3 green onions), diced
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 teaspoon fresh minced parsley
- Sprinkle of Salt
- ½ bunch asparagus
- 1 teaspoon olive oil
- Sprinkle salt and pepper
- 3 to 4 handfuls chopped lettuce
- 1 cup cooked sorghum (or other favorite grain)
- 1 ounce feta
- Oil and lemon juice, for serving
- In a small bowl, combine radishes with spring onion, lemon juice, parsley and salt. Allow to sit while grilling asparagus.
- Light grill and toss asparagus with olive oil, salt and pepper. Place on the hot grill and cook until tender and lightly charring, turning as needed. Remove from grill and let cool slightly.
- Chop grilled asparagus and toss with lettuce, sorghum, feta, and radish mixture. Serve with a drizzle of olive oil and lemon juice.
470. Tunnbröd


Ingredienser 4 st tunnbröd
2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
2 tsk brödkryddor
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör om i chiafröna igen.
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Se bild överst i blogginlägget för riktlinje av konsistens. Låt degen svälla 3-4 minuter.
6. Dela degen i 4 lika stora delar.
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper, ca 2-3 mm tjocka.
8. Grädda i mitten av ugnen i 4-6 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Håll koll så att dom inte bränns i kanterna, mina fick gå en halv minut för länge som man kan se på bilderna. Låt svalna innan servering.
9. Servera med valfri fyllning.
Fri från: Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg.
Förvaring och hållbarhet: Godast färska men går absolut bra att spara i kylskåpet några dagar. Värm på för nybakad känsla.
Istället för: Du kan byta ut potatismjölet mot t.ex bovetemjöl eller pofiber. Det går säkerligen bra att byta ut övriga mjölsorter också, tänk då på att du kan behöva öka eller minska mängden för att uppnå optimal konsistens. Använd bilden överst i blogginlägget som riktlinje för konsistensen.
Tips: När du ska dra av det översta bakplåtspappret innan tunnbröden ska in i ugnen kan det vara så att brödet inte vill släppa från det översta pappret på vissa ställen, sätt då tillbaka pappret och gnugga lite lätt på just det stället där det håller på att fastna så går det lättare att dra av pappret. Om du märker att din deg och din sort av bakplåtspapper inte alls gillar varandra och fastnar mycket så kan du olja in båda sidorna av bakplåtspappret med lite kokosolja innan du kavlar ut nästa bit.
469. Cauliflower rice bowls



468. Roasted san marzano tomatoes

200-300G BURRATA
Roast the tomatoes for 45 - 1 hour or until they're slightly blackened and have turn a deeper red colour.
Enjoy!
467. Roasted beets

466. Cloud bread
465. Baharat chickpea & butter lettuce salad



464. Creamy hummus

